Uw kind is net geslaagd aan de middelbare school en het is nu tijd voor de volgende stap, studeren! Veel zal gaan veranderen, nieuwe vrienden, nieuwe kamer, nieuwe studie, nieuwe stad. Dit brengt natuurlijk veel vragen met zich mee, een van die vragen zal zijn wel of geen lid worden van een studentenvereniging. We kunnen ons voorstellen dat u als ouder hier ook wat in te zeggen wilt hebben, daarom hebben we kort wat informatie voor u verzameld over lid worden bij een studentenvereniging.

Wat kan een studentenvereniging uw kind nou eigenlijk bieden?

Studiebegeleiding: Audentis heeft haar eigen studieruimte midden in de stad, deze ruimte is de gehele week geopend voor onze leden. Verder wordt studeren gestimuleerd vanuit de vereniging, zo wordt er na ieder kwartiel een natentamenfeest gehouden zodat studenten wat hebben om naar uit te kijken. Het allerbelangrijkste is de stimulatie van leden onderling, leden helpen elkaar, wisselen samenvatting en ander studiemateriaal uit en studeren in groepjes in de studieruimten.

(Goedkope) kamer: Audentis leden wonen door de hele stad verspreid. Wanneer je lid bent bij Audentis zal je snel opgenomen worden in een van de gezellige huizen waarop onze leden wonen.

Vriendschap: Alle nieuwe studenten die zich inschrijven bij Audentis kennen vaak nog niemand en je zit dus allemaal in hetzelfde schuitje. Audentis organiseert veel activiteiten om elkaar te leren kennen en al snel zal je een vriendengroep gaan vormen. Je hoeft dus zeker niet bang te zijn dat uw zoon of dochter zich zal gaan vervelen hier in Enschede!

Sport en cultuur: naast borrelen gebeurt er nog veel meer bij Audentis. Zo heeft Audentis haar eigen hockeyteam, voetbalteam, wielrennersclubje, tennisverbond, golfverbond en er is voor ieder lid de ruimte om zelf een sportclubje op te richten! Verder is er voor de muziekliefhebbers een eigen band, voor de toneelspelers een cabaretgroep en voor de stoere mannen onder ons een studentenweerbaarheid.

Ruimte voor zelfontplooiing: Commissies en besturen zijn tegenwoordig een belangrijke must voor op je CV. Een vereniging biedt je dan ook de kans om jezelf te ontwikkelen binnen z’n commissies of bestuur. Zo kun je een jaar lang full-time de vereniging gaan besturen of een part-time commissie vervullen. Er zijn veel verschillende commissie waarbinnen je actief kan worden bij Audentis, voor ieder wat wils! Voor meer informatie zie commissies en besturen.

Ontmoetingsplek: Bij Audentis hebben we onze eigen sociëteit midden in het centrum op de oude markt. Deze sociëteit dient als uitvalsbasis voor de studenten. Ze zijn hier altijd welkom en kunnen vrijuit gebruik maken van deze plek.

Mocht uw kind besluiten lid te worden zal hij of zij een kennismakingstijd moeten doorlopen. In tegenstelling tot de vele doemverhalen wordt hier geen overmatig alcoholgebruik en geweld getolereerd. De week is bedoeld om de vereniging, de nieuwe leden en jezelf te leren kennen. De week is niet altijd even gemakkelijk, het is als het waren een proef die je moet doorstaan om volwaardig lid te worden. Het is een periode die zorgt voor een sterke bonding tussen lichtingsgenoten en de vereniging.

Tegenwoordig wordt studie steeds meer gestimuleerd vanuit de vereniging. Audentis beschikt over haar eigen studieruimte in de binnenstad. De studiecommissie gevuld met leden zorgen er met z’n allen voor dat deze ruimte de gehele week geopend is. Op de website van Audentis is sinds dit jaar ook een platform ontwikkeld waar studenten studiemateriaal zoals samenvattingen uit kunnen wisselen. Verder worden er vaak studiegroepjes gevormd met leden die dezelfde studie volgen, zij studeren dan samen en helpen elkaar.

Niks is verplicht bij Audentis, iedere student kan dus zelf bepalen hoeveel tijd hij kwijt wil aan de vereniging. Tijdens de tentamens heeft je zoon of dochter dus meer dan genoeg tijd over om te studeren!

De contributiekosten zijn maar €8,35 per maand. Daarnaast zijn de kosten voor een biertje maar 90 cent, een stuk goedkoper dan bij de meeste kroegen dus!