Waarom ben je lid geworden bij Audentis?

Ik ben lid geworden van Audentis omdat het de leukste vereniging in Enschede is. De mensen zijn er nuchter en eerlijk. Altijd in voor een goed gesprek maar ook om mee te stieren. Het beste aan de mensen van Audentis vind ik dat het allemaal unieke mensen zijn met een duidelijke eigen mening. Daarnaast zijn het doorzetters die gaan voor wat zij willen en belangrijk vinden. Ik voelde me heel erg thuis tussen deze mensen.

Wilde je voor je naar Enschede kwam al lid worden bij een vereniging?

Ik hoorde thuis van familie en vrienden altijd al leuke verhalen van studentenverenigingen en hoe veel plezier en profijt je er later van hebt. Maar het belangrijkste dat mij werd verteld was dat het een enorm leuke en snelle manier is om vrienden te maken. Omdat ik alleen naar Enschede kwam en ik een vrij internationale studie doe, leek het mij leuk om meer vrienden te maken op een andere manier. Een studentenvereniging sprak mij heel erg aan.

Vond je de kennismakingstijd een drempel?

Nee, eigenlijk niet. Ik vond het wel spannend maar ik wist dat wat ik er allemaal voor terug zou krijgen duizendmaal groter is. Je bent gewoon weer een ervaring rijker.

Vind je Audentis goed te combineren met je studie en activiteiten?

Ja zeker. Naast Audentis en mijn studie werk ik ook. Ik vind dat dit allemaal prima te combineren valt. Ik ga ook vaak studeren in de Universiteitsbibliotheek of de Bul (studieruimte van Audentis) met mijn jaarclub. Zo motiveren we elkaar ook. Als je alles goed plant dan heb je ook gewoon nog vrije tijd om te chillen of sporten ofzo.

Hoe doe je het nu met je kosten, nu je geen stufi meer krijgt?

Daar maak ik me geen zorgen over. Ik krijg geld van mijn ouders en ik heb een lening. Daarnaast werk ik ook een aantal uur per week. Van dit geld kan ik prima mijn huur en leven in Enschede betalen. Als je later je WO of HBO hebt dan komt het wel goed met aflossen.

Wat heeft Audentis jou dit jaar allemaal gebracht?

Veel katers! Maar natuurlijk ook een ontzettend hechte vriendinnengroep, gave ervaringen zoals gala’s, een citytrip naar Mūnster, nog meer vrienden, natentamenfeesten, een superleuk dispuut, en ga zo maar door. Je maakt zoveel leuke en rare dingen mee.

Wat is je mooiste herinnering van dit jaar?

Dat we met heel de lichting, alle jongens en meisjes uit jaar 2017, naar Mūnster gingen. Hier gingen we allerlei gekke opdrachten uitvoeren. Van adtjes trekken ’s ochtends in de bus tot kruipend over het zebrapad. Het was hilarisch!

Wat wil jij meegeven aan de nieuwe studenten?

Je moet echt genieten. En Audentis gaat je zoveel moois opleveren. Lieve nieuwe vrienden en onwijs leuke ervaringen die je anders nooit zou mee maken. Ik kijk nu al positief terug op mijn eerste jaar bij Audentis!

Wat vinden je ouders er van dat je lid werd bij een vereniging?

Mijn ouders vonden het leuk maar vreesden wel voor mijn studie. Daarnaast waren ze ook bang dat het veel geld zou gaan kosten. Ik heb mijn ouders laten zien dat ik alles prima kan combineren en dat mijn geldzaken ook goed gaan. Maar zij zien hoeveel plezier ik hier in Enschede heb met alles. En om die reden zijn zij heel blij dat ik bij Audentis gegaan ben.