Verenigingshuizen

De vereniging heeft niet alleen subverenigingen, jaarclubs en disputen, maar ook verenigingshuizen! Officieel zijn er 12 huizen aangesloten bij de vereniging. De bewoners van de huizen zijn dan ook allemaal actief betrokken bij Audentis. Naast de actieve betrokkenheid bij de vereniging borrelen de huizen zo nu en dan met elkaar. Ieder verenigingshuis organiseert minstens één keer per jaar een leuke activiteit of borrel voor de andere verenigingshuizen. Zo organiseert VLX bijvoorbeeld een voetbaltoernooi op de kroeg!

Audentis huizen

Audentis huizen zijn huizen die niet officieel aangesloten zijn bij de vereniging als verenigingshuis, maar het zijn huizen die wel alleen maar Audentianen als bewoneners hebben!

D.E.C.H VLX

VLX

Wij zijn een mannenhuis aan het noorden van Enschede binnen veilige fietsafstand van het centrum (record 2 minuten) en de campus (kwartiertje). Van je toekomstige 4 huisgenoten studeren er 3 aan de Universiteit Twente (BMT, CreaTe en EE), 1 aan de Saxion Hogeschool (MIC) en kennen wij alle ins en outs van het Enschedese studentenleven! We zijn een hechte club en kennen elkaar door en door, dus we zijn dan ook op zoek naar iemand die daar een mooie aanvulling op gaat worden!

Wonen op ons huis geeft je niet alleen een plek om te slapen, maar ook een thuis. Een plek om te studeren, ontspannen, te klieren en te stieren. Ons huis een oase van rust, maar het bier staat immer koud!

Thuis eten is samen eten, maar er is altijd de vrijheid om je eigen ding te doen. Presteren in de keuken is onze passie en we laten elkaar dan ook graag nieuwe recepten proeven. Als jongste bewoner heb je weinig verantwoordelijkheden, op de papierbak na. Maar goed, wij kunnen ons niet voorstellen dat een WO student dat niet aan kan!

 H.E.C.H. ‘Katshuis

katshuis

Door de jaren heen heeft ’t Katshuis vele tradities ontwikkeld. De meest belangrijke tradities zijn de aanwezigheid van een grote collectie volwassen lectuur, bierviltjes en schilderijen. Daarnaast is het eten van de Gerdaanse schotel bij bezoek van oud bewoners iets waar menig Katshuiser van kan genieten. De Gerdaanse schotel is een culinair hoogstandje die niet voor ieder individu is weggelegd.

Als verenigingshuis is het activisme bij de bewoners groot. Dit is zichtbaar in het grote aantal bewoners dat lid is van een kroegdispuut en subvereniging. Naast deze subverenigingen als Gatcollege, HerenX en SVS zijn de bewoners ook actief binnen vrijwel alle commissies en/of besturen.

De huidige bewoners van ’t Katshuis zijn: Huisoudste Nicolaas Bekedam, Huisbourgondiër Adriaan Vrolijk, Huismotormuis Thom Broersen, Huisafwezigste Jules Veenstra en Huisjongste Simon Haanschoten. Indien u nog met vragen zit of gewoon graag meer te weten wil komen over ’t Katshuis dan kunt u zich wenden tot Omeletpet.

BROK

brok

Studentenhuis BROK is een ideaal gelegen studentenhuis in het centrum van Enschede. We zitten op 15 minuten fiets afstand van de UT, een steenworp afstand van het station en op kruipafstand van het uitgaanscentrum.

De heren van BROK zijn erg hecht. Dit uit zich op veel verschillende manieren. Van het standaard samen eten tot de huisavond op maandag die dan ook als erg belangrijk wordt ervaren: ‘s Maandags is iedereen thuis en ondernemen we van alles: poolen, bowlen, het kijken van een film, serie of Xboxen op onze eigen thuisbioscoop en nog veel meer.

Daarnaast zitten we op zomerse dagen vaak in de tuin, die is uitgerust met een eigen bar, onder het genot van een goed glas bier -> wat aardig uniek is in de binnenstad.

CAST

Studentenhuis Cast is een mannenhuis net buiten het stadscentrum van Enschede. Het huis bestaat sinds 1983 en wordt bewoond door 6 mannelijke studenten met verschillende studies van de Universiteit of het Saxion. Het pand is goed onderhouden en voorzien van de nodige luxe waaronder een zelfgebouwde jacuzzi, een thuisbioscoop met beamer en een mooie huisauto. Uiteraard allemaal om het zware studentenbestaan iets te veraangenamen.

We zijn sinds enkele jaren eigenaar van ons eigen pand, mede dankzij investeringen van oud-bewoners. Hierdoor hebben we nooit problemen met een huisbaas en hebben we veel contact met de oud bewoners tijdens bijvoorbeeld het jaarlijkse kerstdiner.

 Huize COOK

Cook

Huize Cook is een gezellig studentenhuis dat 2 minuten fietsen van de stad ligt. We zijn in de tijd dat we op Cook wonen allemaal zeer goed bevriend geraakt. We vinden het daarom ook mooi om dingen met elkaar te ondernemen, zoals een avondje stappen, een weekend weg of een keer op bezoek bij een ‘ouwe lul’. Ieder jaar gaan we ook een lang weekend weg met alle oud-Cookers, zo zijn we al in Istanbul,Glasgow, Madrid en Goteborg geweest. Ieder jaar is het weer een fantastisch weekend waar altijd nog lang over wordt nagepraat. Naast het studeren houden we ook van een actieve studententijd. Veel van ons hebben naast hun studie commissies of zelfs een jaar bestuur gedaan bij een studie of studentenvereniging. Om dit soort dingen te kunnen doen is het belangrijk dat er ook wordt gepresteerd bij de studie. Studeren wordt daarom zeer gestimuleerd omdat dat toch wel de rede is dat je naar Enschede komt. Als bewoners hebben wij er namelijk niets aan als mensen falen bij hun studie en dan besluiten om weer te vertrekken. Dus ben jij een enthousiaste (Nederlandstalige) jongen die naast zijn studie van een actief studentenleven houdt? Neem dan contact met ons op.

K.C.H. Trickx

Trickx

We zijn een actief studentenhuis waar we in totaal met 4 jongens wonen. We eten vaak samen om vervolgens een filmpje te kijken, een spelletje te doen of de kroeg in te gaan. We studeren allemaal aan de UT en er is sprake van grote diversiteit doordat we allen een andere studie doen (TG, TBK en WB). Naast veel lol met elkaar, hebben we ook goed contact met oud bewoners die nog wel eens langs komen en met andere studentenhuizen (mannen en vrouwen). Naast alle leuke dingen, leggen we binnenshuis ook veel belang bij studeren. Dat is immers waarvoor je naar Enschede komt. Hierom zijn we ook regelmatig met elkaar aan het studeren.

Het huis ligt op kruipafstand van de oude markt (het centrum), 2 minuten met de fiets. En het is een kwartiertje fietsen naar de UT. Het bruisend centrum van het huis is de woonkamer, met een hoop banken, waar de nodig verhitte potjes 30 seconds worden gespeeld. Dankzij de woonkamer hoef je alleen te studeren en slapen op je kamer en daar is dit kamertje perfect voor! Tot slot hebben we nog een heerlijke tuin met de hele dag zon waar de nodige BBQ sessies worden gehouden!

Schijtpaleis

Schijtpaleis

Gesitueerd op loopafstand van de stad en het station heeft ‘t Schijtpaleis haar gloednieuwe onderkomen gevestigd om te leven als een god in Frankrijk. De hechte band maakt dat het leven er goed is en dat er maximaal genoten kan worden van alle facetten van het rijke Enschedese studentenleven, met uiteraard als hoogtepunt de kleinste kamer van het Paleis; het toilet. De gloednieuwe locatie is opgetrokken nadat het oude paleis was bezweken onder de jaren van de bazen die het maximale uit alles hebben gehaald. Voorzien van alle wensbare gemakken is en zal ‘t Schijtpaleis de traditie voortzetten die sinds 1989 de droom is van een ieder, maar waar slechts een handjevol uitverkorenen echt vol van kan genieten.

‘t Schijtpaleis: een studentenhuis dat al sinds ’89 onafschijtelijk is verbonden aan het Enschedese studentenleven, is van alle gemakken voorzien, maar is met name een gezellig huis waar samen wordt geleefd en waar alles kan en mag. Er heerst een goede sfeer om zowel overdag als ‘s avonds student te zijn.

Veel plezier tijdens je Kick-in

Noorderzon

NoorderzonNoorderzon is een superleuk vrouwenstudentenhuis midden in  het centrum van Enschede. Dat betekent ’s nachts naar huis kunnen kruipen en slechts een kwartiertje fietsen naar de UT! We wonen met 5 spontane meiden die allemaal zeer actief zijn in het studentenleven. Op de momenten dat we thuis zijn doen we graag dingen samen: samen boodschappen doen, koken, eten, tv kijken, kletsen onder het genot van een wijntje, leuke dingen ondernemen en natuurlijk veel feestjes vieren! We zitten dan ook graag met elkaar in onze gedeelde keuken of in de woonkamer of liggen bij elkaar op bed te chillen. Op maandag hebben we huisavond en zijn we altijd met z’n allen thuis om eerste samen lekker te koken en daarna iets leuks te gaan doen of gewoon een avondje lekker samen te ontspannen. DE ZON IS GEEL

Parkwicht

parkwict
We zijn 6 actieve meiden met verschillende studies maar allemaal lid van dezelfde studentenvereniging! Daarnaast doen we veel leuke dingen samen zoals gezellig eten, avondjes stappen, het jaarlijks terugkerende nieuwjaarsdiner.. maar ook gewoon lekker relaxen op de bank! We wonen in een ruim huis gelegen aan de rand van de binnenstad van Enschede. Ons huis heeft 6 slaapkamers, een ruime woonkamer, keuken, bijkeuken, badkamer, toiletten en een mooie grote achtertuin. Daarnaast zijn we voorzien van alle gemakken zoals een wasmachine, droger, vaatwasmachine etc.

OLV

goede huisfoto!

OLV is een gezellig en hecht vrouwenhuis net buiten de binnenstad van Enschede. Wij wonen hier met 5 meiden en houden van lekker samen eten, series en filmpjes kijken en natuurlijk veel stappen. We doen allemaal een andere studie, maar zitten wel allemaal bij dezelfde studentenvereniging. We wonen op ongeveer 2 minuten fietsen vanaf de Oude Markt en een kwartiertje vanaf de UT.

SCUD

SCUD

Wij zijn 7 actieve meiden die naast studeren graag wat met elkaar ondernemen. Van ‘s ochtends vroeg ontbijten tot ‘s avonds in de kroeg, we weten er altijd iets moois van te maken. Wij zijn een erg gezellig en hecht huis. Ook zijn we allemaal lid bij dezelfde studentenvereniging.

Villa Grolsch

Villa Grolsch

Wij zijn een actief gemengd studentenhuis binnen de singel, op loopafstand van de stad. We ondernemen geregeld samen activiteiten zoals pubquizzen op maandagavond of een weekend weg. We eten elke maandagavond met z’n allen en de rest van de week schuift iedereen aan die thuis is. We zijn een paar jaar geleden met z’n allen verhuisd naar een gerenoveerd herenhuis uit de jaren 30. Alles is nog zeer sjiek. Dit betekent mooie hoge plafonds, franse balkonnetjes en een karakteristieke vloer in de gang. We hebben een mooie keuken (met vaatwasser!) en een gezellige woonkamer. Oftewel; alles wat een student maar wensen kan.

Op een Dag!