Ben jij nog opzoek naar een huis in Enschede dan ben je hier op het juiste adres. De Audentis Kick-In Commissie heeft voor jou een overzicht gemaakt van huizen in Enschede die nog een huisgenoot zoeken. Hier vind je een overzicht van de leukste huizen van Enschede.

’t Katshuis

Actief huis zoekt aankomend student

Beste aankomend student,katshuis

De tijd is hier, de tijd dat je onder de vleugels van je ouders vandaan vliegt en het studentenleven trotseert. Uiteraard zal je tijdens deze studententijd nieuwe vrienden maken en met hen de tijd van je leven hebben. Je huis kan hier een belangrijke rol in spelen! Lijkt het je leuk om met jouw toekomstige huisgenoten uit te gaan, meermaals per week samen te eten én te studeren? Wil jij met je huisgenoten naar landen als Zwitserland en Ierland? Dan is ’t Katshuis misschien wel hét huis waar jij je studententijd gaat doorbrengen. Wij zijn allemaal actief binnen het studentenleven en kunnen jou hierdoor de mooiste momenten laten meepakken die Enschede je kan bieden.

Dus zoek jij een kamer vlak bij het centrum van Enschede (binnen de singel)? Een studentenhuis met een eigen luxueus ingerichte woonkamer met onder andere een gokkast en meerdere spelcomputers, een fontein in de gang, grote keuken en een dakterras waar de nodige zonuren gepakt kunnen worden? Hou je dus van gezelligheid en wil je misschien lid worden van een studentenvereniging? Neem dan contact op met de bewoners van ’t Katshuis en kom een keer langs bij hét studentenhuis waar jij misschien je studententijd zal doorbrengen!

Contactgegevens Huis Kamer(s)
Bewoners ’t Katshuis Mannen: 6 Oppervlakte: 16 m2
Adres: Ribbeltsweg 18a Vrouwen: 0 Eigen wastafel:ja
Douche: 1
Email: bewoners@katshuis.nl Gezamelijke woonkamer:Ja Toilet: Gedeeld
Fietsafstand tot centrum: 1 km Bijzonderheden: gestoffeerd
Fietsafstand tot UT: 4km Huurprijs: €170,- (incl. GWE)
Vrij vanaf: Augustus 2018

Brok

brokBen jij net klaar met je eindexamens en op zoek naar een kamer in Enschede? Een actief studentenleven? Dan pas jij misschien wel bij ons!

Wij zijn een actief, ondernemend en gezellig studentenhuis in Enschede. Het huis biedt plek aan 5 mannelijke studenten. In ons studentenhuis heeft je kamer altijd de beschikking over een eigen wastafel. Verder hebben we samen een ruime woonkamer die voorzien is van alle gemakken die een student te wensen heeft! Wat voor de binnenstad erg uniek is, is dat wij over een eigen tuin beschikken zodat wij bij mooi weer kunnen genieten van de zon. In de zomer worden veel van onze vrienden uitgenodigd om gezellig in onze tuin te barbecueën.

Dus, ben jij een leuke vent, op zoek naar een ruime kamer inclusief wastafel en ben je nu toch wel een beetje nieuwsgierig geworden? Stuur dan een leuk berichtje over jezelf! Wij mailen je dan zo snel mogelijk terug.

BrokBrokBrok!

Contactgegevens Huis Kamer(s)
Noah Haas Mannen: 5 Oppervlakte: 20 m2
Adres: Korte Hengelose straat Vrouwen: 0 Eigen wastafel: Ja
Douche: 1
Email: robbertsenmark@hotmail.com Gezamelijke woonkamer:Ja Toilet: Gedeeld
Fietsafstand tot centrum: 0 km
Fietsafstand tot UT: 4km Huurprijs: €275,- (excl. GWE)
Vrij vanaf: half augustus

Huize Heilige Hubertus

Als er één huis is waar je in het Enschedese studentenleven niet omheen kan is het Huize Heilige Hubertus. Dit statige pand in de binnenstad staat bekend om zijn wilde naborrels en aantrekkelijke bewoners, maar voornamelijk om het Hubertusfeest: Het grootste en gaafste huisfeest van Nederland met honderden bezoekers uitgedost in de gekste outfits. Vraag het aan een willekeurige student uit Enschede en zij zullen dit beamen.

Hubertus is ons geheel eigen Herenhuis, wat betekent dat het huis wordt beheerd door oud en huidige bewoners en we bijvoorbeeld over een gloednieuwe keuken en badkamer beschikken. Het huis is gevestigd in een van de meest karakteristieke, grote en oude panden in hartje Enschede; ideaal gelegen tussen Oude Markt en Station Enschede. Verder behoort Hubertus tot de SHE, een illuster verband waar je in de Kick-In al kennis mee kan maken.

Op Hubertus houden wij ervan om veel te ondernemen, zowel gezamenlijk als individueel. Iedere bewoner heeft een actief bestaan in de Enschedese studentenwereld en er heerst een hecht Huisleven. Zo koken en eten we bijvoorbeeld elke dag samen, hebben we regelmatig een themahuisavond, gaan we op Huisvakanties en sporten en studeren we vaak samen. Als jij het studentenleven niet tegemoet gaat, maar omarmt is Hubertus wellicht wel wat voor jou!

Contactgegevens Huis Kamer(s) Kamer(s)
Naam: Boudewijn Mol Mannen: 9 Kamer: Portierskamer Kamer: Trohn Achter
Adres: Noorderhagen 4 Vrouwen: Verschilt per avond Oppervlakte: 32 Oppervlakte: 18
Telefoonnummer: 0612080675 Huisavond: Woensdag Wasbak: – Wasbak: Ja
Email: boudewijn-mol@live.nl Gezamelijke woonkamer: Ja Douche: Gedeeld, we hebben er 3 Douche: Gedeeld, we hebben er 3
Fietsafstand tot centrum: 0 Toilet: Gedeeld, we hebben er 4 (excl. wasbakken) Toilet: Gedeeld, we hebben er 4 (excl. wasbakken)
Fietsafstand tot UT: 3,5km Bijzonderheden: Hubert de Huis Hamster Bijzonderheden: Hubert de Huis Hamster
Fietsafstand tot Saxion: 500m Huurprijs (incl. GWE): €305,- Huurprijs (incl. GWE): €275,-
Vrij vanaf: Half augustus Vrij vanaf: Half augustus

Huize Beurd

Er is in Enschede natuurlijk maar één plek waar alles gebeurt; de Oude Markt. Naast alle mooie kroegjes en terrassen ligt er ook één studentenhuis aan dit mooie plein: Huize Beurd. Met zes ambitieuze studenten proberen wij het maximale uit onze studententijd te halen! Dit is terug te zien in het activisme in studenten- en sportverenigingen, wat we allemaal ontplooien naast onze studie. Elke woensdag is het bij ons huisavond; een avond die we op verschillende manieren kunnen invullen. De ene keer doen we een biertje aan onze eigen bar met tap in de woonkamer en sluiten we af in de stad, terwijl het ook mogelijk is dat we onze woonkamer ombouwen tot bioscoop met onze full HD-beamer en lekker een filmpje gaan kijken.

Ook hebben we nog een ruim dakterras dat in de zomer verandert in onze tweede woonkamer, en dat perfect is voor heerlijke barbecues! Als leuke bijkomstigheid beschikken we daarnaast over een schoonmaakster die elke week het huis weer wat netter maakt.

Wij zoeken een eerstejaars student die de mooiste studententijd wil gaan beleven. Klinkt het allemaal mooi en zie je jezelf hier wel deel van uitmaken? Stuur een berichtje en wie weet ga je het allemaal meemaken!

Contactgegevens Huis Kamer(s)
Naam: Tom van der Meer Mannen: 6 Oppervlakte: 14 m2
Adres: Oude Markt Vrouwen: 0 Wasbak: Nee
Telefoonnummer:  06-13260317 Huisavond: Woensdag Douche: Nee
Email: tom@huizebeurd.nl Gezamelijke woonkamer: Ja Toilet: Nee
Fietsafstand tot centrum: 0 min Bijzonderheden: –
Fietsafstand tot UT: 10 min Huurprijs (incl. GWE): €290,-
Fietsafstand tot Saxion: 2 min Vrij vanaf: 1 juli

Cocagne

cocagne-min

Ruime studenten kamer op een gezellig en actief huis.
We zijn een mannenhuis waar altijd veel te doen is. Zo zijn we allen actief in het verenigingsleven van Enschede. We zijn een hechte groep die graag samen dingen onderneemt. Er wordt samen gestudeerd maar ook op zijn tijd gezellig geborreld in onze eigen bar. Het is een groot vrijstaand huis, gesitueerd precies tussen het centrum van Enschede en de Universiteits campus, beide maar 5 min fietsen. Het huis is voorzien van grote kamers, 2 badkamers, 3 toiletten en 1 heren urinoir, woonkamer keuken, tuin rondom het huis, een cafe in bruincafe stijl en alle huishoudelijke gemakken, zoals wasmachine etc. We zijn opzoek naar een eerste of tweedejaars mannelijke student die het beste uit zijn studententijd wil halen. Spreekt dit jou aan? Dan horen we graag van je!

Contactgegevens Huis Kamer(s)
Naam: Nick van de Voort Mannen: 6 Oppervlakte: 16 m2
Adres: Hengelosestraat 315 Vrouwen: 0 Wasbak: Ja
Telefoonnummer:  0611478256 Huisavond: Donderdagavond Douche: Nee, gedeeld
Email: nickvandevoort@gmail.com Gezamelijke woonkamer: Ja Toilet: Nee, gedeeld
Fietsafstand tot centrum: 5 min Bijzonderheden: Knappe mannen
Fietsafstand tot UT: 5 min Huurprijs (incl. GWE): €265,-
Fietsafstand tot Saxion: 5 min Vrij vanaf: per direct

Patatras

Patatras is een van de oudste studentenhuizen uit Enschede en bovendien het mooiste huis dat Enschede te bieden heeft! Patatras heeft een riante tuin met jacuzzi, is een goed onderhouden huis en met zelfs een huisauto zijn wij voorzien van alle luxe die je nodig hebt voor de tijd van je leven, je studentenleven!

Sinds 1970 wordt dit oude herenhuis aan de Emmastraat bewoond door studenten. We beschikken over 9 verschillende kamers met elk hun eigen charme, een gezamenlijke woonkamer, luxe keuken voorzien van alle gemakken, twee wc’s, kelder, washok, twee badkamers, dit alles is in eigen beheer en zijn daardoor zijn wij onze eigen huurbaas! Samen werken we aan een steeds mooier huis, dat wordt bewoond door een hechte groep mannelijke studenten die allen actief meedoen aan het studentenleven. Wij zijn op zoek naar die actieve Nederlandse, mannelijke UT-student die een mooie studententijd wil beleven!

Vanaf heden is er een kamer vrij. Ben jij die toekomstige actieve Nederlandse, mannelijke UT-student die van zijn studententijd de mooiste tijd uit zijn leven wil maken en naast alle lol ook serieus aan zijn studie kan werken. Reageer dan snel en wie weet kom jij binnenkort langs op het mooiste huis van Enschede!

Contactgegevens Huis Kamer(s)
Naam: Frank Eertink Mannen: 9 Oppervlakte: 16 m2
Adres: Emmastraat 167 Vrouwen: 0 Wasbak: Nee
Telefoonnummer:  0611731299 Huisavond: Niet vast Douche: Gedeeld
Email: frankeertink@icloud.com Gezamelijke woonkamer: Ja Toilet: Gedeeld
Fietsafstand tot centrum: 5 min Bijzonderheden: Jaccuzi en huisauto
Fietsafstand tot UT: 10 min Huurprijs (incl. GWE): €230,-
Vrij vanaf: per direct

Huize ’t Pott

pott-min

Huize ’t Pott is één van de oudste en geschiedenisrijke studentenhuizen van Enschede. Sinds 1880 is het huis al bewoonbaar en sinds 1968 in handen van studenten. Elk jaar geven wij een het grootste studentenhuisgala van Nederland bij ons op de benedenverdieping. Ook gaan we elk jaar een weekend weg naar een stad in het buitenland. We leven samen als een hechte groep die zoveel mogelijk thuis eet en vaak samen borrelt in de avond.

 

 

 

Contactgegevens Huis Kamer(s)
Naam: Wouter Evertzen Mannen: 7 Oppervlakte: 20 m2
Adres: Oldenzaalsestraat 315 Vrouwen: 0 Wasbak: Ja
Telefoonnummer:  0629620588 Huisavond: Maandag Douche: Gedeeld met 5
Email:  wouter@pott.nl Gezamelijke woonkamer: Zeker Toilet: Aanwezig
Fietsafstand tot centrum: 7 min Bijzonderheden: Gemeubileerd, ga naar www.pott.nl
Fietsafstand tot UT: 13 min Huurprijs (incl. GWE): Onbekend
Vrij vanaf: 1 juli 2017

 Slot Bommelstein

Gezellig en Actief Heerenhuis in Enschede

ENSCHEDE - 20170621 - Arts & Auto, Rubriek Mijn (Huis)Kamer van Daan Roos, Slot Bommelstein. Foto : Christian van der Meij

Wij zijn een actief, ondernemend en gezellig studentenhuis in Enschede, woonachtig aan onze “oh zo schone singel”. Vroeger was hier café inclusief bordeel gevestigd en deze tradities proberen we in ere te houden. Het huis biedt plek aan 11 mannelijke studenten, die het studentenleven ruimer zien dan alleen studeren.

Jezelf actief opstellen en ontwikkelen zijn een van de belangrijkste peilers van het studentenleven. Maar er moet niet vergeten worden, dat we maar om een reden bij elkaar zijn gekomen en dat is studeren.

Het huis is van alle gemakken voorzien, zo hebben we een ruime woonkamer met keuken (inc. vaatwasser) en een bar, en aparte eetzaal waar wij elke avond gezamenlijk dineren. Een ruim dakterras, inclusief barbecue en comfortabele hoekbank, waar wij graag in de zonnige dagen een biertje drinken en een hapje eten! Verder hebben we nog: drie badkamers, een eigen bibliotheek, een wijnkelder en een ruime garage.

Elke jaar houden wij ons traditionele kerstdiner waarbij alle “ouwe huisgenoten” aanwezig zijn. Elk jaar gaan we een weekend met elkaar weg, zoals een zeilweekend of een ‘tour des parents’. Eens in de zoveel tijd vinden er huisborrels plaats met het huis of met een ander actief studentenhuis en plannen we als het weer eens nodig is een klusweekend.

Ben jij op zoek naar een actief studentenhuis met een rijke geschiedenis en gezellige huisgenoten?

Neem contact op en kom eens gezellig bij ons langs!

Op Ollie!

Contactgegevens Huis Kamer(s)
Naam: Anton van den Bedem Mannen: 11 Oppervlakte: 18 m2
Adres: Oliemolensingel 40 Vrouwen: 0 Wasbak: Ja
Telefoonnummer: 06281672386 Huisavond: Maandag Douche: Gedeeld met
Email: a.vandenbedem@gmail.com Gezamelijke woonkamer Toilet: Gedeeld
Fietsafstand tot centrum: 4 min
Fietsafstand tot UT: 15 min Huurprijs: Onbekend
Vrij vanaf: 1 juli 2017

Huize l’Opera

 

l'OperaWil jij komend jaar in het actieve studentenleven duiken en ben jij op zoek naar een actief en gezellig thuis? Dan kan dit zeker een match zijn! Wij wonen met 7 meiden in ons paleisje in de binnenstad, mét een dakterras op het zuiden. Naast huisgenoten zijn wij ook vriendinnen en eten we bijna elke dag samen. Op onze jaaragenda staan een aantal uitjes zoals een huisweekend, datediner en niet te vergeten onze huisavond elke maandag. We hebben goed contact met onze overbuurman (de snackbar, boven de €7 gratis frikandel, wie wil dat nou niet?). Verder is ons huis van alle gemakken voorzien, zo hebben we een vaatwasser, washok met wasmachine en een box die je van een kilometer afstand kan horen. Word jij enthousiast van dit bericht? Stuur dan een berichtje en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op! 🙂
Op een heeeeerlijk processo seizoen!

Liefs, de meiden van l’Opera

Contactgegevens Huis Kamer(s)
Naam: Naomi Kruisselbrink Mannen: 0 Oppervlakte: 16 m2
Adres: Korte Hengelosestraat 21 Vrouwen: 7 Wasbak: Ja
Telefoonnummer:  0611161801 Huisavond: Elke maandag Douche: Ja
Email: naomikruisselbrink@live.nl Gezamelijke woonkamer: Ja Toilet: Ja
Fietsafstand tot centrum: 0 min
Fietsafstand tot UT: 15 min Huurprijs (incl. GWE): €181,-
 Fietsafstand tot Saxion: 3 min Vrij vanaf: Eind augustus 2018

 

 

Huize ScudSCUD

Ben je van plan alles uit je studententijd te halen en op zoek naar een huis met meiden die dat ook doen? Dan ben je bij huize SCUD aan het juiste adres!
Wij zijn zeven enthousiaste, vrolijke en actieve studentes die het belangrijk vinden een gezellig en fijn thuis te hebben! Zo eten we bijna iedere avond samen, doen we graag biertjes in de stad en studeren we ook samen in onze ‘SCUD-bieb’ . Daarnaast zijn we allemaal lid bij dezelfde studentenvereniging. We gaan op een hele open en relaxte manier met elkaar om waardoor niets te gek is en we daarnaast allemaal onszelf kunnen zijn 🙂

We wonen in een ruim huis ongeveer 1 minuut van de binnenstad. Ons huis heeft 7 slaapkamers, 2 keukens, 2 wc’s, 2 douches en een hele grote tuin. Ben jij een aankomend 1e jaars of 1e jaars en lijkt het je leuk om ons huisgenootje te worden? Stuur dan een mailtje naar ons met daarin iets leuks over jezelf en je plannen in Enschede!

Liefs de Scuddies!

Als je graag bij ons langs wilt komen om wat beter kennis te maken, stuur dan een leuk berichtje naar merel.klok@hotmail.com of op kamernet staan wij ook met een advertentie. Dan zullen wij verder contact met jou opnemen en een datum bekijken waarop je eventueel langs kunt komen. Telefoonnummer: 0640383256

 

Contactgegevens Huis Kamer(s)
Naam: Merel Klok Mannen: 0 Oppervlakte: 18 m2
Adres:Deurningerstraat 40-42 Vrouwen: 6 Wasbak: Ja
Telefoonnummer:  0640383256 Huisavond: Elke maandag Douche: Ja
Email: merel.klok@hotmail.com Gezamelijke woonkamer: Ja Toilet: Ja
Fietsafstand tot centrum: 5 min
Fietsafstand tot UT: 15 min Huurprijs (incl. GWE): €270,-
 Fietsafstand tot Saxion: 5 min Vrij vanaf: 1 juli 2017

Huize Probitas

Ben jij een leuke vrouw die van plan om komend jaar in Enschede te gaan studeren? Kun jij niet wachten om jou studentenleven in te gaan en alle feestjes mee pakken? Dan is Huize Probitas naar jou opzoek!

Huize Probitas is een actief, hecht huis dat veel met elkaar doet. Met de eeuwenoude verdeling van vier mannen en drie vrouwen sterk bezetten wij alle feesten in Enschede. In Huize Probitas ben je vrij om te doen en laten wat je wilt; je kan je eigen invulling geven aan het studentenleven. Doordeweeks wordt er vaak met elkaar of met een deel gegeten zodat we veel van elkaar meekrijgen en weten waar de ander mee bezig is. De kamerdeuren staan altijd voor elkaar open tijdens dagelijkse en nachtelijke uren.

Huize Probitas is een authentiek pand op de Heurne die voor een student in het epicentrum zit van de meest belangrijke locaties, zo is het op loopafstand van de supermarkt en McDonalds, en op kruipafstand van de kroeg!

Ben jij geïnteresseerd in dit mooie huis in Enschede? Stuur een leuke brief die jou in geuren en kleuren beschrijft, en wie weet nodigen wij jou uit om een keer langs te komen!

Wij zijn opzoek naar een Nederlandse, vrouwelijke student die aankomend jaar aan de universiteit Twente gaat studeren!

Huize Probitas

Contactgegevens Huis Kamer(s)
Naam: Bram van Eijk Mannen: 4 Oppervlakte: 21 m2
Adres: De Heurne 10a 7511 GX Vrouwen: 3 Wasbak: Ja
Telefoonnummer:  0637403124 Huisavond: Maandagavond Douche: Gezamenlijk
Email: b.r.vaneijk@student.utwente.nl Gezamelijke woonkamer: Ja Toilet: Gezamenlijk
Fietsafstand tot centrum: gelegen in centrum
Fietsafstand tot UT: 15 min Huurprijs (incl. GWE): €240,-
 Fietsafstand tot Saxion: 3 min Vrij vanaf: 1 juli 2017