Audentis onderscheidt zich in eerste instantie van de andere verenigingen door het traditionele karakter. Dit betekent bijvoorbeeld dat we op kroegavonden in ‘jasje-dasje’ staan. Voor de heren is dit een colbert en een das, voor de dames een colbert en soms ook een choker. Verder bestaat er ook een soort hiërarchie binnen de vereniging. Zo kunnen tijdens het kroegeten de actieve besturen het eerste hun eten halen en tijdens de kroegavond bestelt elke lichting aan een eigen deel van de bar hun bier.

Verder is Audentis een ontzettend ondernemende vereniging. Dit uit zich in het organiseren van bedrijvenavonden waar studenten alvast een keer van het bedrijfsleven kunnen proeven door middel van lezingen en het oplossen van een case in een groep. Verder heeft Audentis Studentencafé ‘t Gat in de Markt’, een studentencafé midden op de Oude Markt  en een eigen studieruimte: ‘De Bul’.

Nee, de borrels zijn natuurlijk altijd heel gezellig, maar studentenverenigingen zijn van oudsher altijd al meer geweest dan alleen dat. Het is een kans om ontzettend veel te leren, naast wat je al bij je studie leert. Zo kan je jezelf ontplooien binnen een commissie of zelfs een bestuur. Ieder jaar gaan we met een grote groep op skivakantie en worden er avonden georganiseerd waar je het bedrijfsleven kan leren kennen. Daarnaast hebben we ook nog verscheidene sportverenigingen en muzikale verbanden.

Het belangrijkste dat je doet bij een studentenvereniging is het maken van nieuwe vrienden. Je leert in een hele korte tijd heel veel nieuwe mensen kennen die later in allerlei verschillende vakgebieden gaan werken. Je bouwt dus meteen een handig netwerk op.

Bij Audentis hebben we een Kennismakingstijd. In deze periode leer je van alles over de gebruiken en de mores op de Sociëteit, de geschiedenis van de vereniging en de talrijke commissies, subverenigingen en huizen van Audentis. Een groot gedeelte van de Kennismakingstijd zal plaatsvinden op Sociëteit ‘T.R.A.M.’, en dankzij onze gloednieuwe studieruimte ‘De Bul’ zorgen we ervoor dat ook in deze periode jouw studie op één komt. Na de Kennismakingstijd heb je alle benodigde kennis en capaciteiten om bij Audentis jouw grenzen te verleggen.
Op ontzettend veel huizen in de binnenstad wonen Audentianen. Daarom hebben we ook voldoende slaapplaatsen tijdens de Kick-In. Hiervoor hoef je alleen maar een mailtje te sturen naar de Kick-In Commissie en dan gaan wij een slaapplek voor je regelen.

Verder zijn er nog genoeg studentenhuizen die nieuwe bewoners zoeken.

Er wordt snel gedacht dat het lid zijn bij een studentenvereniging moeilijk of niet te combineren is met studeren, helemaal met het Bindend Studie Advies. Het tegengestelde is echter waar. Het vereist soms wel wat discipline om een keer het studeren te verkiezen boven een leuke activiteit, maar je bent niet de enige die deze keuzes moet maken.

Je zal zien dat je vaak samen met je jaarclub gaat studeren, waardoor de keuze snel gemaakt is. Zo kan je het tijdens de koffiepauze alsnog leuk hebben, maar heb je aan het eind van de dag wel ontzettend veel gedaan. Daarbij komt dat het ontzettend motiverend werkt om lid te zijn, omdat je zoveel vrienden maakt dat je het leventje hier niet kwijt wilt. Dit zorgt ervoor dat het actieve studentenleven werkt als een steuntje in de rug.

Verder biedt Audentis ook veel ruimte om te studeren. Afgelopen jaar hebben we onze eigen studieruimte, ‘De Bul’, geopend. Dit is uniek in Nederland en sinds de opening is het een enorm succes. Iedereen komt er om serieus te studeren dus hier is een stille ruimte voor beschikbaar.

De meeste mensen schrijven zich in tijdens de Kick-In. Deze week kan je dan ook het best een eerste indruk krijgen van de vereniging en leer je al een hoop mensen kennen. De Kick-In Commissie is bij elke activiteit aanwezig met inschrijfformulieren. Verder kan je ook altijd iemand van de Senaat aanspreken of één van de leden.

Mocht je nu al overtuigd zijn of niet bij de Kick-In aanwezig kunnen zijn is er ook de mogelijkheid om je op de site in te schrijven. Als je eenmaal lid bent bedraagt de contributie €100,- per jaar, dus financieel is dat ook goed te doen.

Allereerst ga je het natuurlijk eens goed vieren met je lichtingsgenoten. Daarna ga je een jaarclub vormen met een aantal vrienden en later misschien bij een dispuut. Lees ook de uitgebreidere beschrijving van het eerste jaar.
Als je lid wordt bij Audentis ga je na de kennismakingstijd een jaarclub vormen van acht tot twaalf jongens of meiden. Dinsdagavond is de jaarclubavond en dan ga je eten en borrelen op de kroeg met je jaarclub.

Een dispuut is een vriendengroep van ongeveer vijftien tot twintig leden uit verschillende jaren. Ieder jaar studeren er wat mensen af en ieder jaar komen er weer nieuwe leden bij. Op donderdagavond borrelen de disputen op de kroeg.

Alleen de Kennismakingstijd is verplicht. Hierna mag je zelf bepalen hoe vaak je naar de kroeg komt. Je zal echter snel merken dat het met je jaarclub ontzettend leuk is en dat je er juist altijd heel graag bij wilt zijn. Het is alleen maar jammer als er iemand van je jaarclub niet bij is, dus ga je het hooguit zien als een verplichting naar elkaar toe.
Het belangrijkste wat je er aan over houdt is een hele hechte vriendengroep. Gedurende je studententijd maak je vrienden voor het leven. Je onderneemt zo veel met je jaarclub en dispuut dat het voelt alsof je elkaar al je hele leven kent. Disputen vieren ook elk jaar hun verjaardag waarbij alle oud-leden ook proberen bij te zijn, dus jij later ook.

Daarbij komt nog dat je mensen leert kennen uit veel verschillende vakgebieden. Hiermee bouw je een netwerk op waardoor je later voor alle soorten problemen iemand kent die er verstand van heeft en je een beetje kan helpen.