Squash genootschap Verreakt

Hou jij van squashen? Dan kan je je aansluiten bij het squashgenootschap en zo nu en dan een balletjes slaan met de rest van de leden!

Band Trammelam

De huisband van Audentis heet Trammelam, twee jaar geleden hebben zij een cd uitgebracht ter viering van het 7e lustrum. Daarnaast speelt deze groep op een aantal verenigingsaangelegenheden en ook op andere evenementen. Ze oefenen graag samen om hun repertoire aan te vullen.

Wielrenclub De Nippeldraeiers

Sinds jaar en dag staat wielrennen synoniem voor hard werken en afzien. Waar de gemiddelde Audentiaan denkt dat stoempen op het buitenblad betekent dat men tegen wil en dank toch de laatste bieren nog nuttigt, begrijpen de Nippeldraeiers de ware betekenis van de uitdrukking. Nippeldraeiers zijn overal herkenbaar, zij zijn de jongens/meisjes die bij het kroegeten altijd eerst van jouw bordje eten alvorens aan hun eigen te beginnen en hun favoriete kroegeten is natuurlijk de Chasse patat. Deze helden van de Twentse wegen kennen alle plekken waar je er een snok aan kan geven en gaan alle plaatselijke kuitebijterjes af in hun kenmerkende wit/roze/blauwe tricot.

Sta jij al lang genoeg geparkeerd en ben jij toe aan een beetje afzien? Dan heb je geluk want de Nippeldraeiers nemen iedereen die enthousiast is aan, vereiste is het hebben van een racefiets of heeeeel hard kunnen rennen, dus schroom niet je aan te melden.

Drienerloos studenten golfgenootschap

Het Drienerloos Studenten Golf Genootschap, DSGG, werd begin 70-er jaren opgericht. Op 4 juni 1976 stelde mr. A. Hooites Meursing een golfwedstrijd in met als doel alumni, studenten en medewerkers van de toenmalige Technische Hogeschool Twente jaarlijks bij elkaar te brengen en te wedijveren om de felbegeerde THT-beker. Jaarlijks wordt deze wedstrijd gehouden op de derde zaterdag van september.

Het DSGG kent een inmiddels rijke historie en tradities, een eigen lied, logo en website ontbreken hier uiteraard niet bij. Nog altijd lopen de DSGG’ers hun ronde op Golfclub Driene, gelegen net achter het universiteitsterrein. Het vaakst komt het DSGG bij elkaar op vrijdag middag om vervolgens in de 19e te genieten van een welverdiend drankje en een bitterbal.

Hockeyteam Heren X

Ad Höckey Klap, kortweg Heren X, is een gemêleerd gezelschap van allerlei soorten hockeyers van verschillende achtergrond, die het hockeyspel geperfectioneerd hebben tot het ultieme recreatiehockey, het zogenoemde “recreatief hockey op niveau’, binnen én buiten de lijnen. Onze instelling verschilt van de prestatieteams, doordat we één keer per week trainen. Een training waar overigens wél een hoge opkomst is, geleidt door dé hockeytrainer van DHC. Het verschil met recreatieteams zit ‘m er in dat we een hoge opkomst hebben bij wedstrijden, trainingen en activiteiten daarbuiten. Je bouwt dus daadwerkelijk met elkaar aan een goed team! Deze combinatie is al sinds 1989 een succes binnen het team.

Voetbalteam SVS

SVS staat voor Schemer Voetballende Studenten. De naam stamt uit de tijd dat een groepje vrienden nog in Het Volkspark partijtjes speelde totdat de schemering zich inzette. Nadat er jarenlang animo was voor deze vriendschappelijke potjes voetbal heeft het team zich uiteindelijk gevoegd bij één van de oudste voetbalclubs van Nederland: E.F.C. Prinses Wilhelmina. Op het in 2004 gebouwde sportpark De Tiemeister zijn we een nachtmerrie voor onze tegenstanders; zowel op het veld als in de kantine zijn we ze de baas.

Studentenweerbaarheid Ares

Naast de sportclubs heeft Audentis de Enschedese Studentenweerbaarheid E.S.S. Ares, die een aantal keer per jaar op vliegbasis Twente traint. Hier doen ze schietoefeningen, wapentrainingen en oefenen ze parachutespringen. Om het helemaal af te maken lopen ze in uniform met legerbepakking ieder jaar de Nijmeegse Vierdaagse.

DJ’s club 24

Club 24 is het DJ verband binnen Audentis. Heb jij ambities als DJ, dan ben je van harte welkom om je aan te sluiten bij Club 24. De DJ’s van Club 24 draaien op ieder feest van Audentis, maar ook op vele feesten buiten onze eigen kroeg om!