Studieruimte ‘de Bul’

In het huidig onderwijssysteem worden de resultaten van de leden in het eerste jaar van hun studie steeds belangrijker. Het DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’ heeft hier op ingespeeld en in het voorjaar van 2014 was er de feestelijke opening van studieruimte ‘De Bul’. De initiatiefnemers van Senaat XVIII waren hierbij aanwezig, eveneens als Senaat XIX die de realisatie heeft waargemaakt.

Het DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’ is de enige studentenvereniging in Nederland die momenteel een eigen studieruimte heeft, speciaal gefaciliteerd voor haar leden. ‘De Bul’ is gelegen aan de Brammelerstraat 11 in het centrum van Enschede en is een ideale uitvalsbasis voor de leden om te studeren. De studieruimte biedt plaats aan 52 studieplekken, waarvan elke plek voorzien is van alle benodigde gemakken. Daarnaast zijn er 4 projectruimtes, zodat ook projectgroepen in ‘De Bul’ plaats kunnen nemen. Leden kunnen een projectruimte van tevoren reserveren om hiervan gebruik te maken.

In de studieruimte draagt de Studiecommissie zorg voor dat er een perfecte en kalme studiesfeer aanwezig is. Dit houdt in dat de Studiecommissie eindverantwoordelijke is voor de orde in ‘De Bul’ en dat deze in de studieruimte de schakel is tussen de Senaat en de leden.